Palvelu ei välttämättä toimi laitteellasi parhaalla mahdollisella tavalla. Kokeile toista selainta tai palvelun täysversiota www.etuovi.com

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys
Vanha pihapiiri

Mökki tai huvila | 5h + tupa + keittiö

Puolakanmutka 3, Korpilahti, Jyväskylä

Hinta

125 000 €

Koko

150

Vuosi

1919

Mökki tai huvila

Puolakanmutka 3, Korpilahti, Jyväskylä

Hinta

125 000 €

Koko

150

Vuosi

1919

Paikallisesti kulttuurihistoriallisesti merkittävä, noin 100 vuotta sitten Puolakan tilasta lohkottu perintötila. Kohteeseen kuuluu vanhan ajan henkeä huokuva maalaistalo, joka viime vuodet toiminut vapaa-ajan paikkana. Talon ympärillä viljelyssä olevaa tukikelpoista peltoa n. 5 ha, metsää n 2 ha. Kiinteistöstä noin kilometrin päässä sijaitsee Oravivuori, jonka laella on yksi Unescon maailmanperintölistalle kirjatuista Struven ketjun pisteistä. Oravivuoren aluetta esitetään uutena kohteena valtakunnallisesti arvokkaaksi maisemanähtävyydeksi. Nyt sinulla on mahdollisuus omistajaa pala kulttuurihistoriaa ja olla osa tätä maisemakokonaisuutta. Tälläisiä kokonaisuuksia harvoin tarjolla!!!

EsittelyKohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
d63249
Sijainti
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
5h + tupa + keittiö
Huoneita
Yli 5 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
150
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-ala on suuntaa antava. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Päärakennuksen ulkomitat n. 14,5 x 7,2 metriä.
Kerrokset
2
Rakennusvuosi
1919
Vapautuminen
Vapautuminen sopimuksen mukaan
Myyntihinta
  • 125 000 €
Lisätiedot maksuista
Ostaja maksaa kaupanvahvistajan palkkion (120 €) puoliksi myyjän kanssa, varainsiirtoveron (4 % kauppahinnasta) sekä lainhuudatuskulun (119 euroa). Ostaja maksaa myös myyjille jäävän määräalan lohkomiskulut. Ostajalle uusi metsäsuunnitelma edullisesti (6 €+alv/ha). Tiemaksu n. 58 euroa/vuosi. Kiinteistö myydään kirjallisten tarjousten perusteella. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tehdyt tarjoukset. HUOM! Videolla näkyy myös aiemmin myytyä määräalaa ja rantarakennuspaikkaa. Eli nyt myytävällä kokonaisuudella ei ole rantarakennuspaikkaa.
Tehdyt remontit
alakerta remontoitu -78, jolloin myös huopakatto laitettu, ulkopuolen maalaus -95, vanha huopakatto purettu, aluskate ja uusi profiilipeltikatto laitettu 2012
Lisätietoja kunnosta
Osittain alkuperäiskuntoinen. Rakennukset vaativat kunnostuksia. Katto vuotanut ennen viimeisintä kattoremonttia ja toisesta kohtaa aiemmin. Lisätiedot välittäjältä.
Asunnon kunto
Välttävä
Lämmitysjärjestelmä
Puu
Vesijohto
  • Kaivo
Viemäri
viemäröinti maahan. Ei nykystandardit täyttävä.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali: Hirsi, Päärakennuksessa, ulkoverhouslauta, Ruukin profiilipeltikatto. Alkuperäiset ikkunat. Kivijalka lohkokivestä. Aitta ja savusauna hirrestä. Varasto/liiteri lautaverhouksella.
Keittiön kuvaus
vanha lankkulattia, tapetti seinissä, paneelikatto. Kaasuhella, sähköliesi, kaasujääkaappi.
WC-tilojen kuvaus
Ulkona erillinen puucee.
Saunan kuvaus
Pihapiirissä erillinen vanha savusaunarakennus, jossa kiuas ja katto remontin tarpeessa. Sauna voi olla jopa vanha savupirtti.
Olohuoneen kuvaus
Vanha lautalattia, Seinissä hirsipaneeli. Leivinuuni avotakka. Alkuperäisten ovien pielilistat ja ovet ootratut!
Makuuhuoneiden kuvaus
muovimatot lattiassa alakerrassa. Lankku- ja levylattia yläkerran huoneissa, tapettiseinät kaikissa makuuhuoneissa. Paneelikatot kaikissa huoneissa lukuunottamatta yhtä jossa levykatto.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
179-432-2-59
Tontin pinta-ala
80 000
Lisätietoja tontista
Saarela 2:58, 179-432-2-58. Kiinteistön kokonaispinta-ala kiinteistörekisteroitteen mukaan 21,21 ha. josta vesipinta-alaa 0,48 ha. Myyjät pidättävät itselleen noin 3,4 ha:n määräalan. Lisäksi Saarela kiinteistöstä on myyty v. 2017 kaksi lohkomatonta määräalaa kooltaan n. 1 ha ja n. 10,6 ha. jotka eivät luonnollisesti ole enää myytävänä. Nyt myytävän Saarelan pinta-ala on siis n. 6,2 ha. Saarelanpelto 2:59. 179-432-2-59, jonka kokonaispinta-ala kiinteistörekisteroitteen mukaan 1,77 ha
Palvelut
Kauppa, posti, pankki ja apteekki Korpilahdella noin 14 kilometrin päässä.
Liikenneyhteydet
Tie perille
Ajo-ohjeet
Korpilahdelta n. 5,5 kilometriä Ysitietä Jämsän suuntaan käännytään vasemmalle Särkijoentielle. TIenhaarassa lukee Puolakka 8. Särkijoentietä ajetaan noin 7,3 km ja käännytään vasemmalle Puolakantielle. Puolakantietä ajetaan n. 900 metriä, jolloin käännytään vasemmalle Puolankanmutkaan Pihapiiri ja päärakennus on heti vasemmalla.
Näkymät
Oravivuoren aluetta, johon tila kuuluu, esitetään uutena kohteena valtakunnallisesti arvokkaaksi maisemanähtävyydeksi.
Pihan kuvaus
Vanha hieno pihapiiri, jossa pihapuita ja peltomaisemaa. Pihapiirissä hirsiaitta, piharakennus, puucee ja vanha savusauna.
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Järvi
  • Omaa rantaa. Kiinteistön kohdalla muualla myös vesijättöä ja rannassa venevalkamia.
Ossi Hannula
  • Ossi Hannula

  • Metsätalousinsinööri AMK, LKV

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys

Vasarakatu 9 A, 40320 Jyväskylä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.