Kokeile uudistuvaa mobiilipalvelua »

Omakotitalo, 7h+k, 210m2 14 000 m2 | 360 000 €

BOLLSTA, Raasepori, Bollstantie

Kuva: 1 / 37

Koti keskellä historian havinaa!

Nyt tarjolla ainutlaatuinen pala Suomen historiaa. Upea talo on rakennettu Ruotsin vallan aikana, sitten ollut osa Venäjää ja viimeiseksi Suomea. Silti talo on sijainnut koko ajan samalla paikalla. Kulttuurihistoriallisesti arvokas kruunun virkatalo 1800-luvun alusta. Talo on suojeltu asemakaavassa SR-merkinnällä, lisäksi Museovirasto velvoittaa säilyttämään sisustuksen rakennushistorialliset arvot.

Kaksikerroksinen hirsitalo, myös yläkerta hirttä. Ulkomitat n. 24m * 7,5m, asuinpinta-ala alakerrassa n. 210 m2 ja yläkerrassa n. 40m2 ja lisäksi yläkerrassa neljä n. 10 m2 varastohuonetta sekä avovintti n. 90 m2.

Yläkerrassa sijaitsee puuliesillä varustetut palvelusväen asunnot päädyissä, joista ihanat näkymät puutarhaan. Yläkerrassa keskellä avointa kylmää tilaa.

Puisto vanhoine puineen, saarnet, lehmukset, vaahterat -
puutarha, omenapuita, kirsikkapuita, herukoita, karviaisia ja kasvihuone

Täysin kunnostettu rakennushistoriallisia arvoja vaalien yhteistyössä Museoviraston kanssa. Entisöintityö toteutettu vanhaa säilyttäen ja vanhoja menetelmiä kunnioittaen.
Koko kunnostustyö on tarkoin dokumentoitu valokuvin ja korjausselostuksin jokaisesta huoneesta ja rakennusosasta.

Ainutlaatuinen tilaisuus, näin vanhoja taloja ei ole montaa jäljellä !

Historiallinen kivinavetta vuodelta 1898, jonka kaikki puuosat sekä koko katto uusittu vanhojen mitoilla. Katteena savitiili! Navetassa on 500 m2 tilaa vaikka verstaalle, asunnolle, gallerialle yms.

Kohdetta myy

Olli Borg
0505692136

Ota yhteyttä
Kohdenumero:912069
Sijainti: Bollstantie 10440, BOLLSTA, Raasepori
Omistusmuoto:Omistusasunto
Tyyppi:Omakotitalo
Huoneisto­selitelmä:7h+k
Asunnon koko:Yli 5 huonetta
Asuintilojen pinta-ala:210 m2
Kokonaispinta-ala:350 m2
Lisätietoja pinta-alasta:Kaksikerroksinen hirsitalo, myös yläkerta hirttä. Ulkomitat n. 24m * 7,5m, asuinpinta-ala alakerrassa n. 210 m2 ja yläkerrassa n. 40m2 ja lisäksi yläkerrassa neljä n. 10 m2 varastohuonetta sekä avovintti n. 90 m2 Vaaleanpunainen kustavilainen sali lähes 60 m2, salonki n. 20m2, kaksi kamaria ja avara ja erittäin tunnelmallinen tupa-keittiö n.30m2 jossa kolmeen suuntaan ikkunat sekä lasikuisti 36 m2 jolla kylpyhuone. Komea kivinavetta rv. 1898, 300m2 + lisäksi mahdollisuus n. 200 m2 asuintilaan yläkerrassa
Rakennusvuosi:1805
Vapautuminen:sovittavissa
Myyntihinta: 360 000 €
Kiinteistövero: 343 €/vuosi
Lisätietoja maksuista: PInta-alaan nähden alhaiset asumiskulut, esim. sähkönkulutus 4 hengen perheellä vain n. 10 000 kwh + polttopuita. Vesimaksu kulutuksen mukaan, ei jätevesimaksua!
Tämä kohde omaksi? Kuukausierä 1 250
Avaa lainalaskuri
Asuntoon kuuluu: Kellari, Käyttöullakko, Varasto, Vaatehuone, Takka
Asunnon kunto: Hyvä, Täysin kunnostettu rakennushistoriallisia arvoja vaalien yhteistyössä Museoviraston kanssa. Entisöintityö toteutettu tarkoin vanhaa säilyttäen ja vanhoja menetelmiä kunnioittaen. Koko kunnostustyö on tarkoin dokumentoitu valokuvin ja korjausselostuksin jokaisesta huoneesta ja rakennusosasta. Alkuperäiset, huolella kunnostetut ikkunat vanhoine laseineen. Kaikki pinnat entisöity alkuperäisiä, hengittäviä luonnonmateriaaleja käyttäen. Täysin uusitut sähköt jotka täyttävät myös uusien talojen v. 2012 sähköturvallisuusvaatimukset. Märkätilat, suihku yms. (rv. 2004) erillisessä kylpyhuoneessa kuistilla. Taloa seuraa huoltokirja ja yksityiskohtaiset huolto-ohjeet. Talosta on tehty tiiviysmittaukset ja lämpökuvaukset, sekä määritetty ilmanvaihtokerroin. Talosta on myös kahden vuoden huonekohtainen mittausaineisto lämpötiloista ja kosteuksista sekä 3d-malli jonka avulla energiankulutusta, ilmanvaihtoa sekä sisäilman kosteutta on mallinnettu ja tutkittu. Talo kuuluu vanhojen puurakennusten sisäilmaa ja asumisterveyttä selvittävän Aalto-Yliopiston HEALTH-hankkeen seurantakohteisiin. Jokaisessa huoneessa, myös yläkerrassa, on toimivat tulisijat. Tulisijat on joko kunnostettu tai uusittu. Osa tulisijoista on 1800-luvun kaakeliuuneja, mm. salissa aito Fortuna- uuni. Keittiössä leivinuuni, joka on uusittu 2004. Suuressa osassa taloa on erittäin vanhat, mutta huolella kunnostetut lattiat ja katot.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus: Puu, lisänä sähkö
Lämmitysjärjestelmä:
Vesijohto:
Viemäri:Harmaiden vesien saostuskaivot ja imeytyskenttä. Erotteleva kuivakäymälä, virtsan erilliskeräys umpisäiliöön. Mahdollisuus liittyä myös kunnan viemäriverkostoon. , Imeytyskenttä, Saostuskaivo, Umpisäiliö
Sähköliittymä siirtyy:Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit: Pääasiallinen rakennusmateriaali: Hirsi
Savirappaus, perinteinen liimamaali sekä hengittävät paperitapetit, panelointeja., Paneeli, Tapetti, Maalatut seinät
Keittiö: Valoisa tupakeittiö, jossa uusi leivinuuni ja yhdistetty puu+sähköhella sekä vesivaraajat (puu+ sähkö). Leivinuunissa myös keittiön käyttövesi lämpiää puulla. Uunissa on myös sähkövastukset, joilla leivinuunia voi pitää lämpöisenä esim matkan aikana. Ikkunat kolmeen suuntaan. Perinteisellä tekniikalla roiskemaalatut savirapatut seinät, jotka on tiskipöydän takaa paneloitu. Tupakeittiössä on erittäin hieno ja alkuperäinen tunnelma!, Avokeittiö, Puuhella, Leivinuuni, Puutasot, Integroitu astianpesukone
Kylpyhuone: Märkätilat, laatoitettu suihkukaappi yms. (rv. 2004) erillisessä kylpyhuoneessa kuistilla. Kylpyhuoneessa on lattialämmitys ja klinkkerilattiat. Kunnallinen vesijohto, oma imeytyskenttä (rv.2004). Mahdollisuus liittyä kunnan viemäriverkostoon. Kylpyhuoneessa on erotteleva kuivakäymälä, jonka tyhjennys tapahtuu ulkoa. Nesteet kerääntyvät erottelevasta istuimesta erilliseen ulkona sijaitsevaan umpikaivoon. Uudet vesijohdot suojaputkissa. Vesijohdot ja viemärit ovat helposti tarkastettavissa / vaihdettavissa. Harmaat vedet johdetaan erillisiä putkia pitkin kaksiosaisen saostuskaivon ja jakokaivon kautta imeytyskentälle. Vesijärjestelmä on nykyvaatimusten mukainen., Suihku, Lattialämmitys, Pesukoneliitäntä, Peilikaappi
Olohuone: Vaaleanpunainen kustavilainen sali n.60 m2 lähes alkuperäisessä kahdensadan vuoden takaisessa asussaan on vaikuttava ja erittäin harvinainen vanhoine seinä, katto- ja lattiapintoineen. Salissa on 1800-luvun alkupuoliskon Fortuna-kaakeliuuni joka edustaa kaakeliunien valmistuksen historiaa Suomessa ja on sellaisenaan arvokas keräilyesine.
Makuuhuoneiden kuvaus: Keltainen ja ruskea kamari sijaitsevat talon itäpäädyssä vierekkäin. Lisäksi salonki talon keskellä sekä yläkerrassa kaksi entistä palvelusväen asuntoa. Kaikissa huoneissa on toimivat tulisijat.
Tehdyt remontit: erillisten entisöintikertomusten mukaisesti
Tontin omistus: Oma
Kiinteistötunnus: 710-664-0001-0143-7
Tontin pinta-ala: 14 000 m2
Lisätietoa tontista: Ei rasitteita
Lisätietoja rakennusoikeudesta: Tarvittaessa mahdollisuus lohkoa muutamia uusia rakennuspaikkoja.
Näkymät: Puistoa, metsää ja peltoa. Bollstan peltoaukeat ovat maakunnallisesti arvokkaaksi määritelty maisemakohde.
Palvelut: Palvelut: Rauhallinen, mutta silti keskeinen sijainti. Kaupat, kirjasto, terveyskeskus, apteekki, koulut ym. Pohjan keskustassa n. 1,5 km. Loistava paikka myös lapsiperheelle. Kaava-alueen rajalla, tästä alkaa oikea maaseutu ja yhtenäiset metsät. Loistavat ulkoilumahdollisuudet. Fiskarsin ruukkiin n. 2 km. Myös Fiskarsissa on koulu ja päiväkodit sekä kauppa ja ravintoloita sekä lukuisia muita palveluita. Fiskarsissa on myös loistavat mahdollisuudet yrittäjille.
Liikenne­yhteydet: Bollstasta on suorat linja-autoyhteydet Karjaalle, Tammisaareen, Helsinkiin ja Turkuun. Karjaalle 10 km, josta junalla Helsinkiin tai Turkuun alle tunnissa.
Näkymät: Maaseutumaisemien ja asuinalueen välissä, tästä alkaa peltomaisemat ja laajat metsät.
Pihan kuvaus: Puisto vanhoine puineen, saarnet, lehmukset, vaahterat - puutarha, omenapuita, kirsikkapuita, herukoita, karviaisia ja kasvihuone. Yrttipenkit, kasvimaat, perinnekasveja. Täällä on harrastettu hedelmäpuiden tarhausta jo 1700-luvulla! Upea maakellari, kasvihuone ja ulkohuussi. Kivinavetan ympärillä upeat kalliot. Naapurikiinteistöiltä mahdollisuus ostaa myös peltomaata esim. laitumeksi.
Lisätietoja:

Ota yhteyttä

Olli Borg
0505692136
* Sähköposti tai puhelinnumero on annettava
Lähetä viesti myyjälle Soita myyjälle