Paritalo | 6h, 2xkph / wc, 2xk, parvi, liiketila, wc

Kirkkotori 2 B, Vanha Porvoo, Porvoo

Hinta

759 000 €

Koko

191 m²

Vuosi

1795

Tervetuloa historialliseen ja tunnelmalliseen Vanhan Porvoon sydämeen! Tarjolla on ainutlaatuinen mahdollisuus omistaa asunto, jonka yhteydessä moneksi taipuva liiketila. Tämä viehättävä koti on osa Asunto-osakeyhtiö Porvoon Kirkkotori 2:n arvokasta kokonaisuutta, joka on rakennettu jo vuonna 1795 kauppias Jacob Borgströmin toimesta. Kiinteistö muodostaa osan kaupungin kulttuurihistoriallisesti arvokasta ympäristöä ja on suojeltu asemakaavalla. Rakennukset ja niiden ympäröimä piha muodostavat upean esimerkin kustavilaisen ja uusklassisen ajan miljööstä. Vuonna 2003 tässä yhtiössä tehtiin mittava peruskorjaus, jossa uusittiin sähköt, vesi, viemäri ja lämpöeristeet, varmistaen asumismukavuuden ja turvallisuuden modernin ajan vaatimuksia vastaavaksi. Tämä uniikki asunto on todellinen ajan patinoima aarre! Kaksikerroksinen monien mahdollisuuksien koti tarjoaa tilaa kaikille perheenjäsenille. Molemmista kerroksista löytyy tilavat salit, jotka kutsuvat viettämään aikaa yhdessä tai erillään. Koti on täynnä ainutlaatuisia yksityiskohtia, kuten kauniit lautalattiat, hirsiseinät ja alakerran salin sydämenä kakluuni. Upeat ikkunat valaisevat luonnonvalolla. Kaikki makuuhuoneet tarjoavat rauhallisen tilan levätä ja rentoutua. Kauppaan kuuluu lisäksi liiketilaa, joka tuo mahdollisuuden toteuttaa unelmasi yrittäjyydestä kotisi yhteydessä. Olipa kyseessä sitten pieni kahvila, taidegalleria tai muu yritysidea, tämä tila tarjoaa loistavan alustan luovuudelle ja menestykselle. Tällä hetkellä liiketilassa toimii vakiintunut vuokralainen, tuottaen merkittävää vuokratuloa. Asukkailla on mahdollisuus nauttia taloyhtiön tunnelmallisista yhteistiloista, kuten viinikellarista, juhlatilasta ja saunaosastosta. Tämän kodin sijainti Vanhassa Porvoossa on vertaansa vailla. Vieressä Porvoon tuomiokirkko, idylliset kivijalkaliikkeet ja arvostetut ravintolat. Lisäksi alueelta löytyy useita kouluja ja päiväkoteja kävelyetäisyydellä. Tule tutustumaan tähän historialliseen helmeen, jossa kiehtova menneisyys ja nykypäivä sulautuvat ainutlaatuisella tavalla yhteen. Lisätiedot ja esittelyt: p. 040-7001660 nina.lindeberg@remax.fi Tavoitat minut myös whatsappilla iltaisin ja viikonloppuisin. Jag betjänar gärna även på svenska. Service also in english. Mietitkö kotisi myyntiä? Pyydä minut ilmaiselle arviokäynnille ilman sitoumuksia! #välitänsuurellasydämellä #ainavähänenemmän #re/max

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
80346959
Sijainti
Tyyppi
Paritalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
6h, 2xkph / wc, 2xk, parvi, liiketila, wc
Asuintilojen pinta-ala
191 m²
Kokonaispinta-ala
191 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen, Isännöitsijäntodistuksen mukainen Pinta-alasta 26,3 m2 liiketilaa
Kerrokset
1/2
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1795
Vapautuminen
sopimuksen mukaan. Asunnon osalta 2kk irtisamomisaika (määräaikainen vuokrasoimus 2kk kerrallaan) Kahvila on vuokrattu toistaiseksi olevalla vuokrasopimuksella. Myydään vuokrattuna.

Hinta

Myyntihinta

759 000,00 €

Velaton hinta

759 000,00 €

Neliöhinta

3 973,82 €/m²

Vastike

Hoitovastike

286,50 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

286,50 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: 30 Vesimaksuennakko € / kk / hlö (Ennakko, tasaus kulutuksen mukaan)
Lisätietoja maksuista: Sähkön kulutus 18000kWh/2023 sisältää käyttösähkön ja lämmityksen. Sähkön kulutus ja hinta riippuu käyttötottumuksista ja sopimuksesta.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Tilojen kuvaus
Alakerran salin (olohuoneen) yhteydessä ruokailutila ja kakluuni. Liiketilassa pönttöuuni.
Kohteen lisätiedot
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot: Vuonna 2003 on asunnossa on tehty mittava peruskorjaus missä uusittiin sähköt/vesi/viemäri/lämpöeristeet. Asuntokaupan yhteydessä myydään liiketila. Tällä hetkellä liiketilassa on vakiintunut vuokralainen josta saadaan merkittävät vuokratulot. Liiketilan yhteydessä terassi joka on Porvoon kaupungilta vuokrattu. Yhtiössä on tunnelmalliset yhteistilat kuten viinikellari, juhlatila ja saunaosasto, mitkä ovat vapaasti osakkaan käytössä (ei liiketoimintakäyttöön) As Oy Porvoon Kirkkotori 2 on historiallisesti arvokas kokonaisuus jonka säilymiseksi on korjaus- ja kunnostustöitä, sekä muutostöitä tehtäessä noudatettava Vanhan Porvoon rakennustapaohjeiden määräyksiä. Myytävä huoneisto on arvotettu Vanhan Porvoon rakentamista ohjaavassa kokonaissuunnitelmassa (1972) Vanhan kaupungin rakennustaiteellisen ja historiallisen arvioinnin (1968) pohjalta kuuluvan luokkaan: taiteellisesti ja/tai historiallisesti huomattava. Kiinteistö sijaitsee Vanhassa Porvoossa korttelissa 1201 tontilla 2 osoitteessa Kirkkotori 2. Kiinteistön on rakennuttanut kauppias Jacob Borgström ja se oli kyseisen suvun omistuksessa 1840-luvulle saakka. Tontin pinta-ala on 1369m2. Tontilla on seitsemän rakennusta jotka rakennettu vuosina 1775-1817. Kaikki rakennukset on suojeltu asemakaavalla. Kiinteistö on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja sijaitsee arvostetulla ja keskeisellä alueella Vanhassa Porvoossa. Rakennukset ja piha muodostavat edustavan ja hyvin säilyneen esimerkin kustavilaisen ja uusklassisen ajan miljööstä.
Lunastusoikeus: Taloyhtiöllä ei lunastusoikeutta. Osakkailla ei lunastusoikeutta.
Asunnon kunto
Hyvä
Asbestikartoitus
  • Kyllä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kohteessa on sähkölämmitys. Lisäksi lämmitysjärjestelmät: Puu
Tulisija
Kakluuni ja pönttöuuni.
Vesihuollon kuvaus
Vesijohto: Kaupungin.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Puu ja hirsi
Keittiön kuvaus
Työtason materiaali: Laminaatti. Asunnossa on kaksi keittiötä, toinen keittiö on liiketilan yhteydessä. Varustus: kaasuliesi, jääkaappi ja astian pesukone. Toisen keittiön varustus: sähköliesi, jääkaappi ja astianpesukone.
Lattiamateriaalit: Lautalattia
Seinämateriaalit: Paneeli ja tapetti
Kylpyhuoneen kuvaus
Alakerrassa suihku ja kaksi pesuallasta. Yläkerrassa tassuamme ja pesukoneliitäntä. Molemmissa pesutiloissa lattialämmitys. Molemmissa pesutiloissa wc. Tassuamme ja pesukoneliitäntä ylhäällä. yläkerrassa ja alakerrassa puolipaneeli, maalattu.
Seinämateriaali: Puolipaneeli, maali ja kaakeli
Lattiamateriaali: Laatta
Varusteet: WC-istuin, suihku, pesuallas, kuivausrumpu, pesukoneliitäntä, allaskaappi ja peili
WC-tilojen kuvaus
Liiketilassa 1 wc. Asunnossa molemmissa pesutiloissa wc:t
Olohuoneen kuvaus
Sali (olohuone) molemmissa kerroksissa.
Lattiamateriaalit: Lauta
Seinämateriaalit: Tapetti ja hirsi
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneet 3-4kpl
Lattiamateriaalit: Lauta
Seinämateriaalit: Hirsi, tapetti ja maali
Säilytystilojen kuvaus
Kylmä ulkovarasto ja kaapistot. Lisätietoja säilytystiloista: Kaksikerroksinen ulkovarasto rakennuksessa 6 ja erillinen ns suksivarasto rakennuksessa 7.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Porvoo toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Kiinteistötunnus
638-01-1201-2
Isännöitsijän yhteystiedot
Arja Rajakaltio, arja.rajakaltio@tintti.net
Huolto
Asukkaat
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Yhteiset tilat: Asunnon B1 alla sijaitseva taloyhtiön ”viinikellari”, (rakennus 5)Kauppiasaitassa, sauna, saunatupa ja WC, ”juhlatila”, harrastetila, tekninen tila, suksivarasto ja (rakennus 7)puuliiteri. Lisäksi asunnolla B1 kaksikerroksinen ulkovarasto rakennuksessa 6 Tiloja ei ole tarkistusmitattu
Muuta: Taloyhtiön lisätiedot: Suojelukohde KUNNOSSAPITOVASTUU: Siitä poiketen mitä asunto-osakeyhtiölaissa säädetään yhtiön ja osakkeenomistajan välisestä kunnossapitovastuun jaosta, osakkeenomistaja vastaa kunnossapidosta ja koko sen rakennuksen osan osalta, jossa hänen hallitsemansa huoneisto sijaitsee. Rakennuksen osan osalta tämä käsittää vastuun mm rakenteiden, eristeiden, sekä vesikaton ja kantavien kattorakenteiden kunnossapidosta. Yhtiö vastaa huoneistojen ulkopuolisista sade- ja sulamisvesien poistojärjestelmästä ja salaojajärjestelmästä. Osakkeenomistaja vastaa kuitenkin hallitsemaansa huoneiston kohdalla sijaitsevien sadevesikourujen, syöksytorvien ja rännikaivojen kunnossapidosta. Yhtiö vastaa vesi- ja viemärijärjestelmästä, sekä lämmitysjärjestelmästä huoneiston seinästä ulospäin olevalta osalta. Jokainen osakas vastaa oman kiinteistön kustannuksista (vain yhtiön kustannukset jyvitetään osakkaille) KTS koko kunnossapitovastuu yhtiön ja osakkaan välillä YJ 15 §.
Taloyhtiön autopaikat

Parkkipaikkoja: Katupysäköinti, kaupungin parkkilupa.

Tehdyt remontit
Peruskorjaus, sähköt/vesi/viemäri/lämpöeristeet 2003
Katto maalattu 2013
Keittiön paikka siirretty toiseen huoneeseen, lattia maalattu 2014
WC rakennettu liiketilaan 2016
Talo maalattu ulkoa, verannan laudoitus uusittu samoin ulko-ovet 2017
Rakennettu terassi 2018
Rakennettu toinen keittiö entisen keittiön paikalle 2019
Uusittu lämminvesivaraaja 2020
Tulevat remontit
Korjaussuunnitelma vuosille 2023-2027
ISOAITTA:
-kattohuovan uusiminen 2024-2025, seurataan, jos aiheellista korjata, anotaan avustusta.
-aitan punamultaus 2023, Hornamon puoli (tehty 2023)
-taloyhtiön palosammuttimen tarkistus 2024 ja 2026, asuntojen ja yhteisten tilojen laitteet tarkastetaan elo-syyskuussa
LIITERI:
-liiterin seinät 2024, punamultaus
VARASTOAITAT:
-punamultaus 2024
-kattohuopien kunto, 2024, anotaan avustusta huopakaton uusimiseen
-naapurin puolen seinäosuudet 2023, anottu avustusta Museovirastolta, pyydetty tarjouksia, päätös yhtiökokouksessa, toetutetaan kesällä 2024
MUUTA:
-Aittojen ovien tervaus 2024
-aita roskalaatikolle pihanpuolelle 2023, päätettiin pyytää tarjous J Ojanperältä kahdesta vaihtoehdosta
-Nuohous, sauna ja saunatupa, 2023, 2024, 2025, 2026, 2027, elo-syyskuussa samassa yhteydessä asuntojen tulipesien nuohouksen kanssa
-Kirkkotorin puolen portin korjaus 2024
Energialuokka
E (2018), Energialuokka: E2018
Tontin koko
1 369 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Kaikki rakennukset on suojeltu asemakaavalla.
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Bostads Ab Kyrkotorget 2 i Borgå - Asunto Oy Porvoon Kirkkotori 2

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Palvelut: Porvoon tuomiokirkko vieressä, kaikki Vanhan Porvoon kivijalkaliikkeet lähellä.
Useita arvostettuja ravintoloita lähellä, kuten SicaPelle, Salt ja Zum Beispiel.
K-Citymarket Porvoo n.450m
Koulut: Useita kävelyetäisyydellä

Tiedustelut
Nina Lindeberg, 040 700 1660, nina.lindeberg@remax.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Porvoo

Asuinalueena Vanha Porvoo, Porvoo

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Nina Lindeberg

Myyntineuvottelija, Partner, KiLAT

RE/MAX Asuntoneliöt 1 | Asunnonkatu Oy LKV

RE/MAX Asuntoneliöt 1 | Asunnonkatu Oy LKV

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.