RE/MAX Casa Alto | Casa Alto Oy LKV

Kerrostalo | 2h + k + kph + parveke

Köökarinkuja 3 D, Laajasalo, Helsinki

Hinta

232 000 €

Koko

56 m²

Vuosi

1971

Rahathan on jo tuhlattu. Esimerkiksi näihin: 2020 Talotekninen saneeraus: käyttövesi-, viemäri-, salaoja- ja hulevesijärjestelmät uusittu, kaikki märkätilat ja sauna- ja uima-allasosasto uusittu laitteineen, talopesula laitteineen. Yhteisistä tiloista uusittu myös polkupyörien säilytysjärjestelmä, irtaimistovarastot ja ulkoiluvälinevarastot. Porrashuoneiden lattia-, seinä- ja kattopintojen maalauskunnostus, porrashuoneiden ulko-ovet ja asuntojen ovet sekä yhteisten tilojen ovet uusittu, lukosto (Abloy Pulse) uusittu, iv-kanavat puhdistettu, iv-venttiilit uusittu ja iv säädetty. Yksi ulkoiluvälinevarasto muutettu kerhotilaksi ja yksi varasto kuivaushuoneeksi. Otettu käyttöön huoneistokohtainen palovaroitinjärjestelmä. Kylpyhuoneissa sekä sauna-/uima-allastiloissa otettu käyttöön vesikiertoinen lattialämmitys. Asennettu huoneistokohtaiset vesimittarit. Uusittu sähköpääkeskukset ja sähkönousut sekä antenni- ja tietoliikennekaapelointi. Otettu käyttöön One4All-infojärjestelmä (ilmoitustaulut ja nettiapplikaatiot). Asennettu alipainetuulettimia 14 kpl katolle (yläpohjan tuuletus). Katto huoltomaalattu. Kunnostettu roskakatos. Itse myytävä huoneisto on upea esimerkki 1970-luvun laadukkaasta, aidosti ihmiselle ja asumiseen rakennetuista pohjakaavioista. Asunto tuntuu oikeasti väljältä ja siinä on eri tunnelmalla varustettuja, juuri käyttötarkoitukseensa oikean kokoisia tiloja. Läpitalon pohjaratkaisu ja avarat, vehreät näkymät joka suuntaan nostavat elämisen tasoa. Pinnat kaipaavat hieman jo päivitystä, lukuunottamatta kylpyhuonetta, joka on uusittu putkiremontin yhteydessä. Taloyhtiö on siirtymässä maalämpöön, joka tulee varmasti laskemaan jo ennestään kohtuullisia asuinkustannuksia. Palvelut ja luonto vieressä. Raitiovaunu tulossa kotioven lähelle ja silta Hakaniemeen valmistumassa: https://kruunusillat.fi/ Päiväkoti on uusi: https://www.hel.fi/fi/kasvatus-ja-koulutus/paivakoti-yliskyla Laattapiste on nostanut yhtiön saunatilat kotisivuillaan referenssityökseen: https://www.laattapiste.fi/ammattilaisille/referenssit/as-oy-helsingin-yliskylanhovi/ Ystävällisin terveisin Med vänliga hälsningar Yours sincerely Kasimir Selenius tj, yrittäjä LKV, TeK Etelä-Helsingin Kiinteistönvälitys 050 585 8888 | kasimir.selenius@remax.fi Kasimir - huoneistojen vuosimyynti parhaimmillaan noin 45 miljoonaa euroa - mahdollisesti välittäjien Suomen ennätys.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
80343294
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2h + k + kph + parveke
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
56 m²
Kokonaispinta-ala
56 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen, Isännöitsijäntodistuksen mukainen, (Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu).
Kerrokset
3/4
Rakennusvuosi
1971
Vapautuminen
1-3 kuukautta

Hinta

Myyntihinta

211 084,26 €

Velkaosuus

20 915,74 €

Velaton hinta

232 000,00 €

219 000,00 €

Neliöhinta

4 142,86 €/m²

Vastike

Hoitovastike

280,00 € / kk

Pääomavastike

229,60 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

512,10 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: 20,50 € / hlö / kk
Taloyhtiön hallitukselle on annettu valtuutus periä (tai olla perimättä) ylimääräistä vastiketta yhtiön taloudellisen aseman tai maksuvalmiuden sitä vaatiessa Muu vastike: 2,50 € / kk Lisätietoja vastikkeista: Muu vastike on mediavastike. Pääomavastikkeet koostuvat kolmesta eri lainasta: pääomavastike 2 LTO-laina: 50,40 €/kk, pääomavastike 3 talotekniikkasaneeraus: 123,20 €/kk ja pääomavastike 4 linjasaneeraus: 56,00 €/kk. Lisätietoja maksuista: Vesimaksu on ennakko. Autopaikka lämmin: 20,00 €/kk ja kylmä: 12,00 €/kk, moottoripyöräpaikka: 7,00 €/kk

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
laajakaista
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Kaapeli-TV. Laajakaistaliittymä: Elisa Saunalahti, 25M/10M, Taloyhtiölaajakaista valokuituyhteydellä, Asukas tekee oman sopimuksen.
Lunastusoikeus: Taloyhtiöllä ei lunastusoikeutta. Osakkailla ei lunastusoikeutta.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Betonielementti
Keittiön kuvaus
Jääkaappi, astianpesukone, liesi ja uuni
Lattiamateriaalit: Parketti
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: Kaakeli
Lattiamateriaali: Laatta
Varusteet: Suihkukaappi, peilikaappi, pesukoneliitäntä, Kiinteät valaisimet, kaapisto ja lattialämmitys
Makuuhuoneiden kuvaus
Lattiamateriaalit: Parketti
Säilytystilojen kuvaus
Kellarikomero
Kattotyyppi
Pulpettikatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Kiinteistötunnus
091-049-0051-0003-L
Isännöitsijän yhteystiedot
ASA-Isännöinti Oy, Petteri Keränen, petteri.keranen@asa-isannointi.fi, 09 4241 3141
Huolto
Huoltoyhtiö
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna, Hissi
Muuta taloyhtiöstä
Yhteiset tilat: Kerhohuone, väestönsuojat, kuivaushuone 2 kpl, ulkoiluvälinevarasto, uima-allas, kylmäsäilytystilat, kellarikomerot, pesutupa
Muuta: Taloyhtiön lisätiedot: Yhtiön hallitus on päättänyt, että taloyhtiön parvekkeille saa asentaa ilmalämpöpumpun, kunhan se ei aiheuta ongelmia talon rakenteille, järjestelmille ja toisille asukkaille eikä ole näkyvillä julkisivulla. Osakas vastaa laitteen kunnossapidosta, ja tämä vastuu siirtyy asunnon seuraavalle osakkaalle. Asennuksesta täytyy tehdä normaali muutostyöilmoitus. Ilmoituksen myötä annetaan tarkempi ohjeistus ja allekirjoitetaan sopimus taloyhtiön ja osakkaan välillä. Yhtiön lainat koostuvat kolmesta eri pääomalainasta. POV 2, LTO-laitteiden, linjasulkujen ja patteriventtiilien uusiminen, 44 203,59 €, päättyy 31.3.2026. POV 3 talotekniikkasaneeraus, 793 615,61 €, päättyy 27.10.2046, Lainan lyhennyserä on alennettu vuoteen 2026 saakka, jonka jälkeen 27.4.2027 alkaen laina on tasalyhenteinen suhteessa pääomaan lainan loppuun saakka. POV 4 Linjasaneeraus/HL2 konvertointi, 35 871,48 €, päättyy 27.10.2046. Lisäksi yhtiöllä limiittitili maalämpöurakkaa varten, limiitti 600 000,00 €, josta käytetty 196 789,73 € per. 22.01.2024. Taloyhtiön kiinnitykset: 5 206 000 €.
Taloyhtiön autopaikat

Autopistokepaikkoja: 18

Tehdyt remontit
2001 Uusittu ikkunat ja parvekeovet
2004 Kylmäkellarin panelointi uusittu
2007 Julkisivujen ja parvekkeiden peruskorjaus, maalaus ja parvekelasitus
2009 Katon kunnostus, osin uusittu, maalattu
2011 Vesi- ja viemäriverkoston sekä uima-allasputkien kuntotutkimus
2012 Katon osittainen uusiminen, lämmöneristys
2012 Vaakavesikourut ja syöksytorvet uusittu
2013 Pysäköintialueen lämpötolppien modernisointi
2014 Pysäköintialueen sadevesikaivojen kannet uusittu, asfalttia paikattu
2015 Ilmanvaihtokoneiden (2 kpl) uusinta, ilmanvaihdon säätö
2016 Kattosiltojen asennus katolle
2017 Uusittu patteri- ja linjasäätöventtiilit, lämmitysverkoston perussäätö
2018 Kaukolämpölaitteiston uusinta, poistoilmalämpöpumpun käyttöönotto
2020 Talotekninen saneeraus: käyttövesi-, viemäri-, salaoja- ja hulevesijärjestelmät uusittu, kaikki märkätilat ja sauna- ja uima-allasosasto uusittu laitteineen, talopesula laitteineen. Yhteisistä tiloista uusittu myös polkupyörien säilytysjärjestelmä, irtaimistovarastot ja ulkoiluvälinevarastot. Porrashuoneiden lattia-, seinä- ja kattopintojen maalauskunnostus, porrashuoneiden ulko-ovet ja asuntojen ovet sekä yhteisten tilojen ovet uusittu, lukosto (Abloy Pulse) uusittu, iv-kanavat puhdistettu, iv-venttiilit uusittu ja iv säädetty. Yksi ulkoiluvälinevarasto muutettu kerhotilaksi ja yksi varasto kuivaushuoneeksi. Otettu käyttöön huoneistokohtainen palovaroitinjärjestelmä. Kylpyhuoneissa sekä sauna-/uima-allastiloissa otettu käyttöön vesikiertoinen lattialämmitys. Asennettu huoneistokohtaiset vesimittarit. Uusittu sähköpääkeskukset ja sähkönousut sekä antenni- ja tietoliikennekaapelointi. Otettu käyttöön One4All-infojärjestelmä (ilmoitustaulut ja nettiapplikaatiot). Asennettu alipainetuulettimia 14 kpl katolle (yläpohjan tuuletus). Katto huoltomaalattu. Kunnostettu roskakatos.
2021 Kylmäkellarien kylmäkoneikot uusittu, leikkialueille tuotu turvahiekat.
2021 Talon päätyjen elementtikorjauksia
2022 Maalämpöselvitys
Tulevat remontit
2023-2024 Huoneistoikkunoiden ja karmien kuntokartoitus tai asukaskysely, huoltokorjaukset 2024 tai 2025.
2023-2024 Parvekelasien huoltokunnostuskierros, erityisesti tiivisteiden vaihdot
2024 Hissien kuntokartoitus, korjaustarpeita voi arvioida sen perusteella
2025 – 2026 (noin) rakennetaan uusi pysäköintikatos lataus- ja lämpötolppien kera, etupiha kunnostetaan ja rakennetaan mahdollisesti uusi yhteinen jätekatos tulevan uuden taloyhtiön kanssa, Jatke Uusimaa Oy kustantaa autokatoksen rakentamisen ja pihan suunnittelun tonttikaupasta tehtyjen sopimusten perusteella, taloyhtiön kustannettavaksi jää oman pihan rakennustyö.

Katon tarkastaminen ajoittain. Tonttiviemärin uusiminen on tarpeen katuinfrastruktuurin uusimisen yhteydessä tai uuden naapuritaloyhtiön rakentamisen yhteydessä. LTO-laitteisto huolletaan huolto-ohjelman mukaisesti.

Esitys maalämpöjärjestelmän rakentamisesta ja työn rahoituksesta hyväksyttiin yhtiökokouksessa 3.7.2023. Urakan kokonaishinnaksi on arvioitu noin puoli miljoonaa euroa ilman ARA:n myöntämää avustusta, ja hallitus sai valtuuden enintään 600.000 euron rahoituslainan nostoon tarkoitusta varten sekä valtuuden hakea tai siirtää ja pantata lainaa varten tarvittavat vakuudet. Esityksen mukaan yhtiön tontille rakennetaan maalämpökaivot ja kaukolämmöstä luovutaan. Työt ovat alkaneet marraskuussa 2023, niiden odotetaan valmistuvan vuoden 2024 alkupuolella. ARA on myöntänyt avustusta enintään 122.859 euroa, joka maksetaan työn valmistuttua tositteita ja muita dokumentteja vastaan.
Energialuokka
E (2018), Energialuokka: E2018, Energiatodistuksen voimassaoloaika: 19.11.2028
Tontin koko
5 058 m²
Tontin omistus
Oma
Lisätietoa tontista
Lisätiedot tontista: Alueen uuteen asemakaavaan sisältyy uudisrakentamista, johon liittyen taloyhtiön entinen pysäköintialuetontti myytiin 14.2.2023 Jatke Oy:lle. Kaupan tekoa avusti asianajaja, joka tarkasti ja muotoili yhdessä hallituksen ja isännöitsijän kanssa kauppakirjan ehtoineen ja myös ns. rasitesopimusluonnoksen, joka sisältää ehdot yhteistyön osalta taloyhtiön ja tulevan taloyhtiön välillä. Kauppahinta 3.440.860,00 euroa, josta vähennettiin ennakkoon maksettu 100.000,00 euron käsiraha, maksettiin kaupantekopäivänä taloyhtiön tilille. Kauppaan kuului sopimus, että taloyhtiön on maksettava ns. maankäyttömaksu Helsingin kaupungille, yhteensä 859.000,00 euroa. Seuraavana päivänä, 15.2.2023 taloyhtiön isoa hoitolainaa lyhennettiin summalla 2.481.860,00 euroa. Maankäyttömaksu suoritettiin loppuun Helsingin kaupungille 15.12.2023. Jatke Oy:n tarkoitus on rakentaa uusi taloyhtiö ja tämän pysäköintikatos lähitontille ja osin taloyhtiön myymälle tontille. Kauppaan sisältyen Jatke Oy on sitoutunut rakentamaan ja luovuttamaan taloyhtiön käyttöön 35 valmista maatasopysäköintipaikkaa osana toteutettavaa uudisrakennushanketta. Lisäsopimuksella nämä pysäköintipaikat on tarkoitus toteuttaa viherkattoisina autokatoksina, jotka luovutetaan taloyhtiölle asfaltoituna, ruudutettuna, varustettuna sadevesiviemäröinnillä ja valaistuksella sekä lämmitystolpilla. Kaikille paikoille rakennetaan varaus sähkö-/lataushybridiautojen lataussähköjärjestelmää varten ja kuudelle paikalle rakennetaan valmiiksi sähkö-/lataushybridiautojen lataussähköjärjestelmä. Lisäksi Jatke Oy on sitoutunut kustannuksellaan teettämään taloyhtiölle talon eteläpuoleisen pihasuunnitelman sekä kustantamaan uuden jätehuoltopisteen, mikäli se toteutetaan yhteisesti uuden taloyhtiön kanssa. Uudisrakennushankkeen takia yhtiön sekä uuden yhtiön on sovittavat tietyistä rasitteista mm. kulun sekä tarvittaessa esimerkiksi viemäröintien ja vesijohtojen osalta.
Kaavoitustiedot
Helsingin kaupunki, kaavoitus.
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Helsingin Yliskylänhovi

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Tiedustelut
Kasimir Selenius, 050 585 8888, kasimir.selenius@remax.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Laajasalo, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Kasimir Selenius

Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, TEK / Etelä-Helsingin Kiinteistönvälitys

RE/MAX Casa Alto | Casa Alto Oy LKV

RE/MAX Casa Alto | Casa Alto Oy LKV

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.