Huoneistoketju Tampere

Omakotitalo | 9h + k + oh + khh + wc:t sekä ullakko

Päämajankuja 1, Viiala/Haihunkoski, Akaa

Hinta

399 000 €

Koko

432 m²

Vuosi

1872

Hyvä wastaanottaja, Haluaisin kutsua sinut tänne Viialaan historiallisiin maisemiin nauttimaan kartanotunnelmasta. Täällä voit toteuttaa unelmasi omasta paratiisista kesällä tahi talvella. Kutsuni on asuntonäyttöön, sillä kartano etsii uutta frouvaa ja herraa. Uniikki ja historiallinen Päämaja vie aikamatkalle 1800-luvulle. Kartano sijaitsee Viialan keskustan kupeessa ja on näytellyt merkittävää roolia paikallishistoriassa. Pihaa koristavat upeat jalopuut ja istutukset. Jos seinillä olisi korvat, olisivat ne kuulleet historiallisesti tärkeitä tarinoita vuosilta, jolloin kartano palveli mm. lasi- ja vaneritehtaan päämajana. Seinät olisivat kuulleet Akaan höyrysahan ja Arvin linnan ajasta. Upea kartano luokitellaan kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi rakennukseksi. Kyseessä ei silti ole suojelukohde. Ihastuttavassa kokonaisuudessa on lapsille oma kaksikerroksinen leikkihuone, leikkikenttä turvasorineen, trampoliini sekä aikuisille kasvimaa, suuri tontti omenapuineen ja marjapensaineen sekä koko perheen ajanviettoon saunaosasto ja palju. Talossa on hyvin tilaa tehdä etätöitä sekä mahdollista tehdä vaikka isompikin työhuone. Menneiden vuosien aikana kartano on kokenut mittavat remontit tyylilleen sopivalla arvokkaalla tavalla. Talon sisäpuoli on todella upeasti remontoitu mm. oman aikakautensa tapetteja käyttäen ja remontoimalla alkuperäisiä pintoja näkyviin. Massiiviset graniittiperustukset, hirsirunko ja upeat ikkunat luovat tästä talosta erityisen. Asuinalaa kartanossa on jopa 432 m2 ja se tarjoaa monimuotoisia avaria tiloja. Makuuhuoneiksi sopivia huoneita on valmiiksi viisi kappaletta. Talon viehättävimpiä puolia ovat historiaa huokuvat yksityiskohdat, joihin rakastuu päivä päivältä enemmän. Nykypäivän tarpeita vastaava suuri ja remontoitu keittiö on kartanon sydän. Kodinhoitohuone on keittiön vieressä, joten arjen pyörittäminen ilman piikaa on vaivatonta. Kolme suurta juhlasalia ovat kartanon varmasti näyttävimmät paikat, joissa kelpaa kestitä vieraita. Juhlasalit sopivat helposti myös perheen arjenviettopaikoiksi. Yhteen saleista on muurattu uudelleen kaunis 1800-luvun kaakeliuuni. Näiden lisäksi kartanossa on luonnollisesti herrainhuone, jossa voi käydä neuvottelut ja nauttia yömyssyn. Ylläkerrassa on neljä tilavaa makuuhuonetta, leikkihuone, suuri aulatila ja tilava vintti. Talon pihapiiri on suojainen ja sitä kehystävät kauniit puut. Upeasti laitettu aurinkoinen piha tarjoaa lapsille tilaa leikkiä ja edustaa kooltaan lapsiperheiden unelmaa. Pihapiirissä on vuonna 2008 remontoitu talousrakennus, jossa on tyylikäs sauna, pesuhuone ja takkatupa. JÄRJESTÄMME JOUSTAVASTI YKSITYISNÄYTTÖJÄ - SOITA 040 174 3010 -------------------------- Tuukka Hakkarainen Myyntipäällikkö LKV Huoneistoketju LKV tuukka.hakkarainen@huoneistoketju.fi www.huoneistoketju.fi Haluatko myydä oman asuntosi ennen uuden ostamista? Soita ja pyydä minut ilmaiselle arviokäynnille!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja kohteesta.

Kohdenumero
80310756
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
9h + k + oh + khh + wc:t sekä ullakko
Asuintilojen pinta-ala
432 m²
Kokonaispinta-ala
432 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1872
Vapautuminen
Sop mukaan. Vapautuminen sopimuksen mukaan.

Hinta

Myyntihinta

399 000,00 €

Velaton hinta

399 000,00 €

425 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

478,54 € / vuosi

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Rakennusmateriaali: Maanvarainen luonnonkivisokkeli puurakenteinen altatuulettuva rossipohjarakenne. 1. asuinkerros on hirsirunkoinen. 2. asuinkerros on puurunkoinen. Julkisivuna on maalattu lautaverhous.
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: ulostyönnetty
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Antenni.
Tehdyt remontit
- salaojitus on tehty rakennuksen pitkille sivuille ja sisääntulopihan puolen päätyihin 2002. - Länsipäädyssä julkisivukorjauksia 2002 - Lisälämmöneristeitä lisätty lattioiden korjauksen yhteydessä ( keittiö, työhuone, vessat ja väliaula) 2002-2006 - Vesikatto on huoltopinnoitettu 2003 - Talousrakennuksen putkistot on uusittu 2004 - Lämminvesivaraaja uusittu 2006 - Maalämpö 2006 - Pesutilat ja wc:t remontoitu 2007 - Itäpäädyn putkistot uusittu 2006 - Kaikki vesikalusteet uusittu 2007- Asennettu sähkön lisäkeskus 2007 - Puulämmityskattila maalämmön rinnalle - Ulkorakennuksen saunaosaston täydellinen peruskorjaus 2008 - Eteläpuolen ikkunoiden täydellinen kunnostus 2010 - katon hiekkapuhallus ja maalaus 2010 - Pihan kunnostus, lampi sekä lasten leikkipaikka 2010 - Muurattu "uusi" kaakeliuuni (1800-luvun puolivälistä) vuonna 2013 tehdyistä kunnostustöistä ja remonteista on erillinen liite
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Lisätietoja kunnosta: Hyvä
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta, Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Maalämpö / puu / vesikeskuslämmitys
Tulisija
Varaava takka
Vesihuollon kuvaus
Vesijohto: Kunnan. Lisätietoja vesijohdosta: Kunnan.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Hirsi ja puu
Keittiön kuvaus
Keittiö remontoitu 2004. Keittiössä varaava takka. Lattiamateriaali: lauta. Seinämateriaali: tapetti. Työtasot: kivi. Varusteet: astianpesukone, liesituuletin. Liesi: keraaminen. Jääkaappi ja pakastin: jääkaappi/pakastin.
Kylpyhuoneen kuvaus
Päärakennuksen pesuhuoneessa: Laatta lattia ja seinät kaakeloitu. Talousrakennuksessa oleva pesuhuone on remontoitu täysin 2008. Talousrakennuksessa myös erillinen wc. Piharakennuksessa sauna jossa puukiuas.
WC-tilojen kuvaus
Lukumäärä: 3. Alakerta: wc 1: lattiassa parketti ja seinät tapetti. WC 2: lattiassa parketti ja seinät tapettia. Yläkerta: wc/suihkutilan lattiassa laatta ja seinät kaakeloitu.
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Lattiassa lauta ja seinät maalattu/ kaapistot
Olohuoneen kuvaus
Olohuoneessa vanha kaakeliuuni. Lattiamateriaali: parketti. Seinämateriaali: tapetti.
Makuuhuoneiden kuvaus
Lukumäärä: 6 Lattiamateriaali: lauta, parketti. Seinämateriaali: tapetti.
Säilytystilojen kuvaus
Vaatehuone, kaapistot, kylmä ulkovarasto ja ullakko
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattotyypin kuvaus
Harjakatto/ peltikate
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
20-444-1-1476
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin pinta-ala
6 528 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Tontin myyntityyppi: Koko tontti. Lisätiedot tontista: Yleiset lisätiedot: Kiinteistöön kuuluu myös Puisto- niminen tila RN:o 1:1400 jonka pinta-ala on 122m2 kiinteistötunnus 20-444-1-1400. Näkymät: Tasamaantontti. Maaperä/Kasvusto: Hyötypuutarha.
Rasitteet
Kiinnitykset: 0,0, Kirjatut muut rasitukset, rasitteet, valinnanrajoitukset ja oikeudet: Rasitteet/Oikeudet: Ei rasitteita tai oikeuksia.
Kaavoitustiedot
Kaavoituksen lisätiedot antaa: Akaan kaupunki
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tiedustelut
Tuukka Hakkarainen, 040 174 3010, tuukka.hakkarainen@huoneistoketju.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Akaa

Asuinalueena Viiala, Akaa

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Tuukka Hakkarainen

Toimitusjohtaja, LKV, YKV

Huoneistoketju Tampere

Huoneistoketju Tampere
Huoneistoketju Tampere

Rautatienkatu 11-13,
33100 TAMPERE

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.