Bo LKV Turku

Kerrostalo | 2h, avok, kh / khh, s, et, parv

Aurakatu 1, Keskusta, Turku

Hinta

465 000 €

Koko

72,5 m²

Vuosi

1898

Sisäpihan puolella sijaitseva saunallinen ja parvekkeellinen kaksio upeasta Verdandin talosta Verdandin talo on kiistatta Turun upeimpia rakennuksia. Ylväs rakennus torneineen on saanut vaikutteensa italialaisista renessanssipalatseista ja niiden erityisen koristeellisista yksityiskohdista. Talon tarina jatkuu nyt, kun yli vuosisata myöhemmin rakennukseen on saneerattu 57 uniikkia asuinhuoneistoa. Verdandin talo on valmistunut jo vuonna 1898, mutta se peruskorjattiin täydellisesti vuosien 2019-2021 aikana. Tämä C-portaan toisen kerroksen kaksio sijoittuu rauhallisen sisäpihan puolelle. Kotiin saavutaan tilavaan eteisulaan, jonka yhteydessä olevaan liukuovikaapistoon kätkeytyy hyvin tilaa takeille ja kengille. Eteisen jatkeena aukeaa vaalea avokeittiö sekä kodin oleskelutilat. Kotiin valitut materiaalit ovat laadukkaita, ajattomia ja rakennuksen arvokkaaseen henkeen sopivia. Kiintokalusteet ja keittiö ovat italialaisen Aran Cucinen sekä integroidut kodinkoneet ovat Gaggenaun. Asunnon päädyssä sijaitsee reilun kokoinen makuuhuone, jonka yhteyteen on toteutettu runsaasti säilytystilaa liukuovikaapistoin. Upea kahdella sadesuihkulla varustettu kylpyhuone on suunniteltu ylellisyys edellä. Kauniit laatat ja kaakelit tulevat Willeroy & Bochin mallistosta. Vaalea sauna on jaettu kylpyhuoneesta tyylikkäällä ja tilaa avartavalla lasiseinällä. Asunto on varusteltu vesikiertoisella lattialämmityksellä sekä omalla lämmön talteenotolla ja viilennyksellä varustetulla ilmanvaihtojärjestelmällä. Lisäksi huoneistoon on peruskorjauksen yhteydessä asennettu huoneistokohtainen kaukokylmä jäähdytys. Tämän enempää ei voisi kaupunkiasunnolta toivoa! Lämpimästi tervetuloa kokemaan Verdandin ainutlaatuinen tunnelma! Myynti ja lisätiedot/ Miika Salmela, p. 0500 533 582 miika.salmela@bo.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20811163
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2h, avok, kh / khh, s, et, parv
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
72,5 m²
Kokonaispinta-ala
72,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
yhtiöjärjestyksen mukainen
Kerrokset
2/5
Rakennusvuosi
1898
Käyttöönottovuosi
1898
Vapautuminen
Muu ehto: 1kk/sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

259 932,07 €

Velkaosuus

205 067,93 €

Velaton hinta

465 000,00 €

Neliöhinta

6 413,79 €/m²

Vastike

Hoitovastike

286,38 € / kk

Pääomavastike

1 764,14 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

2 050,52 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: oma mittari
Käyttösähkö kulutuksen mukaan. Osakas solmii oman sähkösopimuksen energiayhtiön kanssa. Varainsiirtovero 1,5% velattomasta kauppahinnasta erääntyy ostajan maksettavaksi kaupantekotilaisuudessa. Yhtiön osakeluettelo on siirretty Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Eteisessä liukuovikaapisto.
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: ulostyönnetty
Ilmansuunta: koilliseen
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kauppaan ei kuulu: Irtain.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Huoneisto on uuden veroisessa kunnossa.
Asbestikartoitus
  • Yhtiössä on tehty täydellinen kiinteistön peruskorjaus 2019-2021.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Kivi
Keittiön kuvaus
Tyylikkäässä avokeittiössä italialaisen Aran Cucinen keittiökalusteet sekä laadukkaat Gaggenaun integroidut kodinkoneet. Keittiön varustukseen kuuluu jääkaappi, pakastin, astianpesukone, induktioliesi ja uuni. Yläkalusteissa Aran Cucinen integroitu liesituuletin. Tapwellin keittiöhana pesukoneliitännällä (kromin värinen). Seinät maalattu, lattia parkettia (Meister Penta/ Off-white oak harmonious). Keittiöön kuuluu saareke, joka viety toistaiseksi varastoon.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuoneessa Aran Cucinen kiintokalusteet, Tapwellin pesualtaan hana ja bidée-käsisuihku (kromin värinen). Tapwellin suihku (käsisuihku ja sadesuihkuosa), suihkuseinä (taittuva lasinen, kirkas), wc-istuin (Ido Geberit), pesukoneliitäntä, kiinteät valaisimet ja peili. Seinät ja lattia laattaa (Villeroy&Boch). Seinät (Marmochic Excellence), lattia (kalanruotomosaiikki, Marmochic Excellence).
Saunan kuvaus
Upea lasiseinällinen sauna kylpyhuoneen yhteydessä. Sähkökiuas.
Olohuoneen kuvaus
Olohuoneesta kulku sisäpihan suuntaan aukeavalle parvekkeelle. Lattia parkettia (Meister Penta, väri: Off-white oak harmonious, leveys 255 mm). Seinät tasoitettu ja maalattu.
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneessa lattia parkettia (kts. edellä). Seinät: tasoitettu ja maalattu. Kiintokalusteet Aran Cucinen.
Säilytystilojen kuvaus
Huoneistokohtainen irtainvarasto kellarikerroksessa.
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti
Taloyhtiön nimi
Isännöitsijän yhteystiedot
Turun Talohuolto Oy/ Jani Järvenpää p. 030 470 4400 Maariankatu 4 A, 20100 Turku
Huolto
Kiinteistöhuolto J.Rusanen
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi
Muuta taloyhtiöstä
Rajoitukset: Jos autopaikan hallintaan oikeuttava osake siirtyy uudelle omistajalle, joka ei entuudestaan omista tai autopaikkaosakkeen luovutuksen yhteydessä tapahtuvan asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavien osakkeiden luovutuksen myötä tule omistamaan asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavia osakkeita yhtiössä, on osakkeenomistajilla oikeus lunastaa osake. Siirron saajan on viipymättä ilmoitettava siirrosta hallitukselle ja hallituksen on kahden viikon kuluessa kirjallisesti ilmoitettava osakkeen siirtymisestä sille, jolla on oikeus lunastaa osake.

Mikäli lunastukseen halukkaita osakkeenomistajia on useita, on ensisijainen lunastusoikeus sellaisella osakkeenomistajalla, joka ei entuudestaan omista autopaikkaa. Samalla etusijalla olevien kesken lunastusoikeus ratkaistaan arvalla.
Muuta: Asunnot: 55 kpl (pinta-ala yhteensä: 4716,50 m2)
Liike ja muut huon. 10 kpl (pinta-ala yhteensä 1581 m2)

Ilmanvaihtojärjestelmä: koneellinen. Tulo-poisto-järjestelmä, jossa huoneistokohtainen LTO ja PILP.

Perustus: puupaalut

Autotallipaikkojen A1 ja A2 osakkeenomistajat hallitsevat yhteisesti katutasolla sijaitsevaa varastotilaa 60.

Yhtiön välittömään hallintaan jäävät rakennuksessa sijaitsevat käytävätilat, porraskäytävät, hissikuilut sekä muut kuin edellä mainitut autopaikat.

Yhtiöllä on yhtiöjärjestyksen liitteenä 1 olevat järjestyssäännöt. Järjestyssääntöjä voidaan muuttaa ainoastaan samassa järjestyksessä kuin yhtiöjärjestystä.

Autopaikkaa saa käyttää ainoastaan yhtiön asukas, joka omistaa tai hallitsee yhtiössä olevaa huoneistoa. Autopaikan edelleenluovutus muulle kuin yhtiön asukkaalla on siten kielletty.

Asunto-osakeyhtiön peruskorjaushanke saatettiin rakennusvalvonnan 23.03.2021 hyväksymällä lopputarkastuksella päätökseen. Alkuperäinen peruskorjaushankkeen urakoitsija Rakennustoimisto Jussit Oy keskeytti työmaan ilmoituksellaan 10.9.2020 osapuolten välisten erimielisyyksien johdosta. Rakennushanke saatettiin tämän jälkeen loppuun perustajaosakkaan toimesta ja kustannuksella. Rakennustoimisto Jussien ja perustajaosakkaan välillä on edelleen mittavia erimielisyyksiä. Myös asunto-osakeyhtiötä kohtaan on esitetty urakoitsijan toimesta vaatimuksia.

Asunto-osakeyhtiötä vastaan on nostettu kanne Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa kesällä 2021. Kanteessa Rakennustoimisto Jussit Oy vaatii yhtiöltä perustajaosakkaan kanssa yhteisvastuullisesti saatavia, joiden yhteismäärä asunto-osakeyhtiötä kohtaan on noin 840 000 e.

Perustajaosakkaan ja asunto-osakeyhtiön välillä on sopimus, jonka nojalla perustajaosakas ottaa vastattavakseen mahdolliset kustannukset, jotka tuomitaan maksettavaksi. Lisätietoa saa isännöitsijältä.



Tehdyt remontit
2019-2021: Täydellinen kiinteistön peruskorjaus
Tulevat remontit
Selvitys korjaustarpeesta vuosille 2023-2028
- Vuosihuolto tyyppiset korjaukset
Energialuokka
C (2018)
Tontin koko
3 864 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Turun kaupunki
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Turun Verdandi

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Lisätietoa auton säilytyksestä
2 kpl autotallipaikkoja ja 14 kpl autopihapaikkoja. Autotallipaikat osakkeina, autopihapaikat yhtiön omistuksessa.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Turku

Asuinalueena Keskusta, Turku

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Salmela Miika

Myyntineuvottelija, Partner

Bo LKV Turku

Bo LKV Turku
Bo LKV Turku

Läntinen Rantakatu 53,
20100 Turku

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.