Bo LKV Vantaa

Omakotitalo | 4-5 h + k + kph + wc + parvi + kuisti

Puutarhakatu 31, Alakaupunki, Loviisa

Hinta

269 000 €

Koko

120 m²

Vuosi

1810

Kuntotarkastettu hirsirunkoinen omakotitalo Ringströms Gård Tämä koti on Loviisan Wanhat Talot tapahtumastakin tuttu, omalla tontilla sijaitseva kulttuurihistoriallisestikin arvokas ja rakastettu Loviisan alakaupungin maamerkki. Asuinrakennus on asemakaavalla suojeltu. Asuinrakennus on perimätiedon mukaan vuodelta 1800, nykyasu 1800/1900 luvun vaihteesta. Talokirjan mukaan talon rakennutti ja talon ensimmäinen asukas oli Luutnantti Löthmans. Eteisestä kauniiden pariovien kautta tullaan tilavaan ja avaraan yhdistettyyn keittiöön ja kirjasto/ruokailuhuoneeseen. Tilassa katse kiinnittyy uunin hormiin ja vanhaan seinään, jotka on jätetty taideteosmaisesti esille. Tilanjakajana toimivan keittiön työtason äärellä istuessa voi ihailla näkymää talon sisäpihalle ja merelle asti. Kirjaston yhdelle seinälle on rakennettu kiinteä kirjahylly. Keittiö on ollut nykyisellä paikallaan vuodesta 2011/12. Silloisen keittiöremontin yhteydessä poistettiin keittiön päältä välikatto ja väliseiniä. Keittiön korkea huonekorkeus on hyödynnetty rakentamalla keittiön päälle noin 7 m2 kokoinen parvi. Parvelle on kulku 5-kulmaisen kuistin kautta ja ylhäältä avautuu näkymä pihan yli merelle. Taloa lämmitetään keittiön ja makuuhuoneen peltikuoriuunilla, salin kookkaalla kertaustyylin kaakeliuunilla ja kahdella ilmalämpöpumpulla. Pohjoispäädyn makuuhuoneessa on käytetty tarvittaessa erillistä lämpöpatteria. Kylpyhuoneessa ja vessassa on lattialämmitys. Kirjaston valurautauuni tuo tunnelmaa ja lämpöäkin, vaikka ei varaava olekaan. Polttopuita on kulunut noin 10 kuutiota vuodessa. Salin peilioven kautta tullaan työhuoneeseen, jossa on aikoinaan toiminut Alakaupungin sekatavarakauppa. Tästä ajasta muistuttaa Puutarhakadun puolella säilytetty ulko-ovi. Työhuoneesta on rajattu kekseliäästi matalalla väliseinällä tila pyykkihuollolle ja lämminvesivaraajalle. Työhuoneen avattu hirsiseinä on kuin taideteos. Loistava sijainti! Keskustan palvelut ja koulut ovat kävelyetäisyydellä. Tervetuloa näytölle. Kerron silloin mielelläni myös sen, että mistä tulee nimi Ringströms Gård. Lisätiedot ja esittelyt: Essi Niemelä | 050 574 3540 | essi@bo.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20289728
Sijainti
  • Loviisa Alakaupunki
  • Puutarhakatu 31, 07900 Loviisa
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4-5 h + k + kph + wc + parvi + kuisti
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
120 m²
Kokonaispinta-ala
120 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Myyjän arvio pinta-alasta noin 120 m2. Arvio perustuu rakennuksen ulkomittoihin, jotka ovat noin 9,2 m x 18 m. Tästä on vähennetty seinäpinta-ala (20%) ja kylmät kuistit. Hinnan asetanta ei perustu pinta-aloihin vaan kiinteistöön kokonaisuutena. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisen ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Suosittelemme pinta-alan tarkistusmittausta oikean pinta-alatiedon varmistamiseksi.
Asuinkerrosten määrä
1 (yksitasoinen)
Rakennusvuosi
1810
Käyttöönottovuosi
1810
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

269 000,00 €

Velaton hinta

269 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

186,00 € / vuosi

Vesi- ja jätevesimaksu

70,00 € / kk

Puhtaanapito

39,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Myyjäperheen kahden hengen talouden sähkön kokonaiskulutus on ollut vuonna 2022 19 000 kWh. Jätehuollon tyhjennys on ollut 2 viikon välein sekajäte +komposti ja monilokeroastia 1 krt/kk, hinta yhteensä 78 e/2kk. Lponetin kuituliittymän peruspaketti 55 e/kk. Hulevesimaksu 47 e/v. Vuosi 2023 jo maksettu. Polttopuita kuluu noin 10m3/v. Nuohous 99 e/krt. Nuohottu 31.10.2022. Korian Nuohouspalvelu Oy. Varainsiirtovero 3 % velattomasta myyntihinnasta. Esitetyt asumiskustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla suurempia tai pienempiä riippuen asukasmäärästä, asumistottumuksista sekä palveluntarjoajasta.

Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
Tilojen kuvaus
Pihan puolella 5-kulmainen lasikuisti, jolle nykyiset omistajat eivät ole tehnyt mitään. Kuistilla on puupaneeliseinät ja puulattia. Kulku vintille tapahtuu kylmän kuistin kautta. Kuistilta on myös kulku ulos. Keittiön päälle on rakennettu noin 7 m2 parvi. Parvella on lankkulattia ja seinät on maalattua puukuitulevyä. Parven ikkunasta näkyy merelle. Kulku parvelle tapahtuu kylmän vintin kautta. Eteisessä paneliseinä ja maalattu puukuitulevy. Puulattia. Eteisessä on patteri, joka on käytössä. Eteisestä on kulku makuuhuoneeseen, mutta nykyiset omistajat eivät ole käyttäneet sitä. Eteisen tulisija ei ole toimintakuntoinen. Eteisen ja keittiön välissä on pariovet. Kirjastossa/ruokailuhuoneessa on valurautakamiina (ei varaava). Kirjaston ja keittiön välistä poistettiin keittiöremontin yhteydessä väliseinä. Kirjaston/ruokailuhuoneen seinät: hirsi, kaakeli ja maalattu puukuitulevy. Lankkulattia. Kirjaston kuistin puoleiselle seinälle on rakennettu kiinteä kirjahylly. Pohjoispäädyn makuuhuoneen ja salin/olohuoneen välissä oleva huone, toimii tällä hetkellä työhuoneena. Huoneesta on eriytetty matalalla väliseinällä osa pyykkihuollon toimintoihin. Huoneessa on ilmalämpöpumppu (2007). Työhuoneen yhteen seinään on jätetty hirsi näkyville, muut seinät pinkopahvia. Lankkulattia. Työhuoneesta on kulku ulos sisäpihalle talon toisen sisäänkäynnin kautta (kylmä tila). Työhuoneen katosta lohkeilee maali. Maalaus epäonnistui, koska pohjalla on vanha liimamaali ja siinä ei pysynyt uusi maali päällä. Etelä päätykolmion ikkuna on entisöity v.2022 ja vaihdettu pintalautoja. Pohjoisen päätykolmion ikkuna on entisöity 2020/21.
Tehdyt remontit
Nykyiset omistajat muuttivat asuntoon v. 2006. He purkivat sisälle rakennetun saunan, kylpyhuoneen (muutospiirustus 20.7.1972) ja pukuhuoneen v. 2006. Puutarhakadun puolelta poistettiin myös sisäänkäynti, joka johti nykyiseen työhuoneeseen. Kylpyhuoneen paikka muutettiin v. 2007 länsipäädyssä olleen keittiön paikalle. Asunnossa oli toinenkin keittiö. Sen paikkaa muutettiin keittiöremontin yhteydessä v. 2011/12. Samalla avattiin välikattoa keittiön päältä ja poistettiin väliseiniä.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Kuntotarkastus
Tehty
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu, sähkölämmitys, lämpöpumppu
Tulisija
Takka
Hormi olemassa
2 kpl peltikuoriuuni, 1 kpl kaakeliuuni
Vesihuollon kuvaus
kunnan vesijohto
Viemäri
kunnan
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: hirsi, muu, puu
Kuistit rankorakenteiset
Keittiön kuvaus
Keittiössä on peltikuoriuuni ja ilmalämpöpumppu (2014). Keittiön seinissä myös puupaneelia ja puukuitulevyä, joka on maalattu. Keittiöremontti 2011/12. Keittiön paikka muuttui. Välikatto avattiin keittiön kohdalta (huonekorkeus keittiössä 5 m). Vesiputkia uusittiin pintavetona keittiöremontin yhteydessä. Keittiössä on vessan vieressä vaatekomero. Keittiön päällä on parvi. Keittiön tapetti on Borås Fågelbo.
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: kaakeli, maalattu, muu, tapetti
Työtaso: laminaatti
Varusteet: astianpesukone, liesituuletin
Liesi: kaasu
Jääkaappi ja pakastin: pakastin
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: kaakeli, puu
Lattiamateriaali: laatta
Varusteet: kylpyamme, lattialämmitys, peilikaappi, pesukoneliitäntä, suihku, wc
Varustus: Pesuallas ja allaskaappi Kylpyhuone remontoitiin asunnon toisen keittiön paikalle v.2007. Samalla uusittiin viemäri- ja käyttövesiputkia.
WC-tilojen kuvaus
Varustus: wc-istuin, pesuallas ja allaskaappi, peilikaappi, lattialämmitys, kapea pöytätaso. Remontoitu v.2015
Seinämateriaalit: kaakeli
Lattiamateriaalit: laatta
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Asunnossa ei ole varsinaista kodinhoitohuonetta, mutta nykyisellä käytöllä työhuoneeseen on tehty erillinen tila kodin pyykkihuoltoon ja lämminvesivaraajalle (2013). Tila on sijoitettu samalle paikalle missä aikoinaan on ollut asunnossa sauna ja kph. Tila on rajattu muusta huoneesta matalalla väliseinällä. Tilassa on puinen pöytätaso.
Olohuoneen kuvaus
Salissa/olohuoneessa on kookas kertaustyylin kaakeliuuni ja leveä lankkulattia. Salista löytyy kertaustyylin peiliovet ja listoituksia. Seinät on valkoista puupaneelia. Huonekorkeus 3 m.
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: puu
Makuuhuoneiden kuvaus
Eteläpäädyn makuuhuoneessa on peltikuoriuuni, seinissä puupaneeli ja lankkulattia. Eteläpäädyn mh:ssa on sähköpatterit, mutta ne ovat epäkunnossa. Pohjoispäädyn makuuhuoneessa seinät on maalattu ja osaltaan tapetoitu, lattialla on muovimatto.
Lattiamateriaalit: lauta
Seinämateriaalit: maalattu, puu, tapetti
Säilytystilojen kuvaus
Kylmä vintti on toiminut säilytystilana.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
lukkosaumapelti
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
434-4-64-2342
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Tontin pinta-ala
1 006 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Loiva rinnetontti. Auton ja useammankin pystyy ajamaan portista sisäpihalle. Tontilla on iso nurmialue, jossa kasvaa omenapuita ja marjapensaita. Istutuslaatikoissa on kasvatettu yrttejä ja muita hyötykasveja.
Tehokkuusluku
0.3
Rasitteet
Panttikirjat (8kpl) luovutetaan ostajalle lainoittamattomina kauppahinnan maksua vastaan.
Käyttö- ja luovutusrajoitukset
Asemakaavalla suojeltu rakennus (päärakennus), s-merkintä: paikalliselta kannalta kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja aluetta voimakkaasti leimaavan rakennuksen rakennusala. Rakennusalalla olevaa rakennusta ei ilman perusteltua syytä saa purkaa eikä sen ulkoasua muuttaa. Korjaustoimenpiteitä suoritettaessa on rakennusten historiallinen asu pyrittävä säilyttämään tai palauttamaan. s-merkintä ei koske tontilla olevaa piharakennusta.
Kaavoitustiedot
Loviisan kaavoitus
Asiakaspalvelutoimisto Lovinfo
lovinfo@loviisa.fi, 019 555555
A3 Asuinrakennusten korttelialue, jolle voidaan sijoittaa liike-, myymälä- ja käsityöläisteollisuustiloja.
(erillinen sitova tonttijako)

Kaavoitustilanne
Asemakaava
Rakennukset
Tontilla on piharakennus, jonka kunto on huono. Perusta on painunut ja runko on pahoin kallistunut. Piharakennuksen alkuperäinen käyttö on ollut hellahuone (Museoviraston Suomen rakennuskulttuurin yleisluettelo kohdeinventointilomake, aluearkkitehti 10.10.2006). Piharakennus toimii tällä hetkellä varastona ja puuliiterinä.
varasto

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Loviisa

Asuinalueena Loviisa

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Niemelä Essi

asuntomyyjä, Partner

Bo LKV Vantaa

Bo LKV Vantaa

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.