Omakotitalo | 8h, k, rt, tkh, s, 2x kph, 3x wc, 3x ter, 2x kel, 3x at

Suuruspäänkatu 25, Tahmela, Tampere

Hinta

899 000 €

Koko

400 / 470 m²

Vuosi

1968

ARVOTALO TAHMELASSA Tahmelan Ansiokalliolla kohoaa upea, arkkitehtuurisesti uniikki kokonaisuus, jonka on suunnitellut arkkitehti Jorma A. Sulkava ja rakennuttanut Mainostoimisto Lehmus vuonna 1968. Talo on piirretty kauniisti kallioista maastoa mukaellen. Kohde on mielenkiintoinen, sillä mm. neljä erillistä sisäänkäyntiä ja vesipisteiden määrä mahdollistaisivat talon jakamisen useammaksi asunnoksi. Suunnittele tästä talosta unelmiesi koti! Kodin 470 m2 sijaitsevat useassa tasossa. Suuri, upea olohuone on vaikuttava näky Pyhäjärven suuntaan avautuvine ikkunoineen. Olohuoneen ja ruokailutilan jakaa Nilsiän liuskekivillä päällystetty kiviseinämä, josta avautuu molempiin huoneisiin avotakka. Keittiölle arvokkaan ilmeen luovat tyylikkäät kivitasot. Kolmannelta tasolta löytyy neljä makuuhuonetta, joista kolmessa on oma vaatehuone (2 x pesuallas). Ylöspäin kuljettaessa tunnelmallinen, hirsiseinäinen takkahuone johdattaa nauttimaan vastavirtalaitteella varustettuun uima-altaaseen tai kattoterassille, josta on näkymät Pyhäjärvelle. Mieti, kesäinen ilta kattoterassilla ystävien kanssa grillaillen ja järvinäkymiä ihaillen! Talossa on kaksi kellaria, joista toisesta löytyy oma pakari ja tila viinikellarille. Toiseen, ulkokautta kuljettavaan kellariin on sijoitettu talopesula ja tekninen tila. Komeat Nilsiän liuskekivet verhoavat myös talon jylhää julkisivua. Kivi luo tälle uniikille kodille arvokkaan yleisilmeen. Luksuksen kruunaa lämmin, vesipisteellinen, kolmen auton autotalli. Lämpimästi tervetuloa ihastumaan tähän ainutlaatuiseen Helmeen, joka runsaiden säilytystilojensa ansiosta toimii aktiivisen perheen unelmakotina! Vain yksityisnäytöt.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
1353951
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
8h, k, rt, tkh, s, 2x kph, 3x wc, 3x ter, 2x kel, 3x at
Asuintilojen pinta-ala
400 m²
Kokonaispinta-ala
470 m²
Rakennusvuosi
1968
Käyttöönottovuosi
1968
Vapautuminen
Viimeistään 1 kk kaupanteon jälkeen

Hinta

Myyntihinta

899 000,00 €

Velaton hinta

899 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

2 401,58 € / vuosi

Lisätietoa maksuista

Sähkönkulutus: Kokonaissähkönkulutus ajalta, jolloin talossa vielä asuttiin 23076 kWh/v. 2021
Hulevesi 78,56 €/v. 2023
Kiinteistövero: 2401,58 €/ v. 2023 (maapohja 1611, 28 € + pientalo 790,30 €)
Vesimaksu: Kulutuksen mukaan
Jätehuolto: 360 l jätesäiliö/tyhjennyskerrat 4 kpl/ 2 kk /yht. 28,57 €

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kiinteät valaisimet, verhotangot, sälekaihtimet osassa huoneita, keskuspölynimuri, 2 x ilmalämpöpumppu, hälytys-/valvontajärjestelmä, 4 x takka (ei varaava), 2 x pyykinpesukone, 2 x kuivausrumpu, jätesäiliö, istutukset
Kohteen lisätiedot
Yleisantenni, katolla pieni lautanen, jonka toimivuudesta ei ole tietoa.
Talossa on hälytys-/valvontajärjestelmä, jota pystyy ohjaamaan myös etänä. Takkahuoneessa on avotakka ja komeat hirsiseinät. Takkahuoneesta on käynti kellarin pakariin ja ateljeeseen, pikkuiseen ylähuoneeseen ja kattoterassille sekä terassille. Rakentamisessa on käytetty erittäin laadukkaita materiaaleja, mikä on havaittavissa niiden edelleen erinomaisesta kunnosta. Taloon on rakennettu "puro", joka kulkee putkia pitkin yhdestä makuuhuoneen pukutilasta ulos kalliolle. Puroa on mahdollista ihailla elokuvahuoneesta (nyt suljettuna, toimivuus epävarmaa).
Tehdyt remontit
Alakerran WC ja keskikerroksen kylpyhuone/WC saneerattu arviolta 90-luvun lopulla, kylpyhuonetta laajennettu samalla poistamalla viereisestä makuuhuoneesta vesipisteellinen pukeutumistila. Sauna, saunan yhteydessä sijaitseva pesuhuone ja keittiö saneerattu 2002-2003. Vesikate uusittu 2009. Makuuhuoneiden pintoja uusittu 2000-luvulla. Asennettu uusi hälytysjärjestelmä ja lasitettu osa yläterassista (vuosiluvut näille saneerauksille eivät ole tiedossa). Sisäänkäynnin yhteydestä poistettu villiviinit 2021. Suoritettu kirjastohuoneen kosteusvauriokorjaus (Näppärä & Kätevä, raportti välittäjältä): avattu lattia ja seiniä, poistettu maata, kaivettu sadevesikaivo esiin, asennettu putket ulkopuolelle, uusittu lattia- ja seinärakenteita 2021.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Lisätiedoissa selvitetty kuntotarkastuksen merkittävimmät havainnot. Talossa on säilynyt monet upeat ja laadukkaat alkuperäiset materiaalit niin katto-, seinä- kuin lattiapinnoissakin sekä osassa varusteista.
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö, vesikeskuslämmitys, neljä avotakkaa, leivinuuni kellarin pakarissa, kaksi ilmalämpöpumppua (oh + oh)
Kustannukset: Kaukolämpökustannukset ajalta, jolloin talossa vielä asuttiin 92 MHh/v. 2021. Kustannukset n. 300 € kesäkuukausina ja n. 1000 € talvikuukausina. Keskimääräisesti n. 600 €/kk.
Vesihuollon kuvaus
Kunnan
Viemäri
Kunnan. Liittymäsopimusten siirrosta mahdollisesti menevistä maksuista vastaa ostaja.
Ilmanvaihto
Kolme ilmanvaihtokonetta (LTO) sekä huippuimuri (uima-allastila)
Rakennus- ja pintamateriaalit
Muut tilat ja materiaalit: Th/mh: avotakka, lattia parketti, seinät tiili+levy.
Kirjasto/elokuva: suuret ikkunat kallion suuntaan, videotykki, valkokangas (ei kiinnitettynä), kiinteä kirjahylly, lattia kivilaatta, seinät paneeli+maalattu.
Et: kaapistot, 2xvaatehuone, lattia kivilaatta, seinät kivi, maalattu levy, marmori.
Rakennusmateriaali: Paikalla rakennettu omakotitalo. Yläosa puurunkoinen, alempi kerros kivirakenteinen, lauta- ja liuskekiviverhous. Kantavuudeltaan erityyppisiä puu- ja kivirakenteisia väliseiniä.
Keittiön kuvaus
Vuonna 2002-2003 saneeratussa keittiössä on Festivon jääkaappi-pakastin, integroitu astianpesukone, erillisuuni ja leveä induktiotaso, kaapistot, tyylikkäät kivitasot ja välitila samaa kiveä. Sälekaihtimet sekä keittiössä että ruokailutilassa, ruokailutilassa avotakka
Lattiamateriaalit: Keittiö laattaa, ruokailutila parkettia
Seinämateriaalit: Tapetti, maalattu, tiili, kivi. Välitila kiveä.
Kylpyhuoneen kuvaus
Sauna: lauteet, ikkuna, sähkökiuas, lasiovi, kuituvalot. Psh: 2 x suihku, liukuovi altaalle, puukaihtimet, sähköinen lattialämmitys, uima-allas vastavirtalaitteella. Kph: tassuallas, wc-istuin, suihku, kääntyvät suihkuseinät, pesuallas alakaapeille, peili, kaapistot, avohyllyt, pesukone+kuivausrumpu, lasitiili-ikkuna. 2 x Erillinen WC, joissa wc-istuin, pesuallas, peilikaappi ja toisessa bidee.
Seinämateriaali: Laatta, hirsi, paneeli
Lattiamateriaali: Laatta
Olohuoneen kuvaus
Edustusoh: Suuret, upeat ikkunat, sähköiset, kauko-ohjaimella ohjattavat kaihtimet, leveä ikkunataso, avotakka, ilmalämpöpumppu. Arkioh: käynti terassille, ilmalämpöpumppu, kattopalkit, puukaihtimet.
Lattiamateriaalit: Parketti, kokolattiamatto
Seinämateriaalit: Maalattu, tapetti, kivi
Makuuhuoneiden kuvaus
MH1: pimentävä rullaverho, puukaihtimet. MH2: pim. rv (mh+vh), vaatehuone kaapistoilla. MH3: pim. rv, vh kaapistoilla+vesipisteellä, IV-koje. MH4: pim rv, vh kaapistoilla+vesipisteellä.
Lattiamateriaalit: Parketti, puulattia, USA:sta tuotettu paksu kokolattiamatto yhdessä vaatehuoneista
Seinämateriaalit: Maalattu, tapetti, lasikuitutapetti
Säilytystilojen kuvaus
5 x vaatehuone, kaapistot, 3 x kellarivarasto (yksi näistä kylmä ulkovarasto)
Kattotyyppi
Pulpettikatto
Kattotyypin kuvaus
Monimuotoinen pulpettikatto
Kattomateriaalin kuvaus
Hitsattu levyhuopa

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Tampere toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Tontin omistus
Oma
Tontin pinta-ala
1 349 m²
Tehokkuusluku
0.5
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Sitova tonttijako. A 10 = Asunto- tai liikerakennusten korttelialue. Korttelialueelle saa rakentaa rakennuksia joko kokonaan tai osittain asuin- tai liiketarkoituksiin.
Kaavoitustiedot
Rakennuslupa
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Palvelut
Koulut: Pispalan koulu 1.-6. lk (n. 1.1 km), Tampereen kansainvälinen koulu 1.-9, lk (n. 1.6 km), Tampereen lyseon lukio (n. 1.7 km)
Ruokakaupat: K-Market Tahmela (n. 0.5 km), Sale Pispala Tampere (n. 1.3 km)
Lähipalvelut: Tipotien terveysasema (n. 1.1 km), Pyynikin palloiluhalli (n. 1.3 km), Pyynikin upeat ulkoilureitit (n. 0.3 km), Tahmelan uimaranta (n. 0.8 km)
Päiväkodit: Tahmelan päiväkoti (n. 0.37 km), Pispalan päiväkoti (n. 1.3 km)
Liikenneyhteydet
TKL, lähin bussipysäkki (n. 0.26 km)

Lisätietoa auton säilytyksestä
Kolmen auton lämmin autotalli, jossa on vesipiste, lattiakaivo ja vesikiertoinen patteri. Lisäksi pihapaikka kahdelle autolle autotallin edessä.
Pihan kuvaus
Rinnetontti, jonka pihapiiri polveilee Ansiokalliota mukaillen. Piha-alueita kiertää monenlaisia kivettyjä kulkuväyliä, puustoa ja kasvillisuutta. Upea kallio on näkyvillä monissa kohtaa, mm. yläosa tontista on avokalliota.
Tiedustelut
Satu Haavisto
Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiLAT, Sisustussuunnittelija
satu.haavisto@kiinteistomaailma.fi
p. 0505971528

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Tampere

Asuinalueena Tahmela, Tampere

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Satu Haavisto

Kiinteistönvälittäjä, sisustussuunnittelija, LKV, KiLAT

Kiinteistömaailma Tampere Ratina | Ratinan Asuntopalvelu Oy

Kiinteistömaailma Tampere Ratina | Ratinan Asuntopalvelu Oy

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.